Autogarage Tilburg

Kan ik mijn band zelf verwisselen? Dat kan en u kunt nog geld besparen ook. Wist u dat elke keer dat u uw auto naar een garage brengt om de banden te laten draaien of te laten vervangen, ze u meestal een rib uit uw lijf aanrekenen? Natuurlijk doen ze dat, dat is hun business. Ze willen dat hun klanten terugkomen. Als je je banden laat roteren door een professioneel bedrijf, rekenen ze je meestal minder aan dan het tarief dat de garage je aanrekent. De meeste tijd dat ik met mijn auto naar verschillende winkels rijd, zie ik nooit de rekening van de winkel. Het is altijd een arm en een been. Dat is hun tarief en hun honorarium. Nu wil ik je niet vragen waar je die kosten vandaan hebt, maar ik betwijfel ten zeerste of het uit het niets komt. Ze moeten al hun materiaal naar de winkel vervoeren, hun personeel betalen, en dat terwijl hun buitenbanden op de grond worden gelegd. Die banden zijn niet van jou, je kunt geen loopvlakvernieuwing doen die zo goed is als van een professioneel bedrijf, dus het is in hun belang om je op het perceel te houden. Mijn banden worden bij elke olieverversing gecontroleerd, en ik vind er nooit een foutje in. Mijn vriends nieuwe Civic had een lekke band en lekte olie op de snelweg. Ze reed ermee naar huis en liet de motor 45 minuten draaien en kwam naar me toe met het verhaal dat ze geen lek kon vinden en naar me toe kwam met een enorme hoofdpijn. Ik gaf haar de best mogelijke informatie en stuurde haar naar een gerenommeerde monteur. Mijn Honda Accord was nog geen drie jaar oud, had 7.000 mijl op de teller staan, en het drinkwater liep er midden in de nacht uit terwijl ik bij mijn vriend logeerde.

Twee weken later ging ik mijn banden laten vervangen. Ik bracht mijn auto naar een gerenommeerde winkel met een standpunt bandenrotatie beleid, en ze niet flunk. Ik had mijn banden geroteerd en ze waren helemaal in orde. Dus ik was verkocht aan het idee dat ik elke drieduizend mijl mijn banden moest laten vervangen. Tot zover alles goed. Behalve voor de nachtelijke rit met mijn vriend.

Mijn vriendin is net verhuisd naar een nieuwe stad en heeft haar auto nog niet laten onderhouden, uit vrije wil. Ze woont in een herenhuis apart van haar vriend, en heeft nog nooit in een appartement gewoond. Toen haar betalingen voor de nieuwe banden zich begonnen op te stapelen, vroeg ze me om wat financieel advies.

Ik ging naar toattle.comen kreeg de Auto Petro Kennis boom. 270 woorden en nog kon ik aan het eind van de pagina niet eens begrijpen wat er in de eerste zin stond. Ze zei dat ze zou proberen korting te krijgen op benzine voor haar Nissan Pathfinder.

Ik kon het niet geloven. Ze zei dat ze FuelEconomics nummers had gelezen en zich had gerealiseerd hoeveel meer de economie haar kostte. Ze zei iets dat me schokte;

“Ik kan het me niet veroorloven om te blijven tanken!”

En ik stopte het document in de brievenbus en plakte het met ducttape op mijn koelkast.

Ik sliep twee nachten niet en bestelde genoeg boodschappen voor de komende drie maanden.

Ik kon het niet geloven. Ze vertelde me over haar “flexibele brandstof” beleid en hoe ze $40.00- $50.00 meer per maand zou moeten betalen om haar auto te kunnen blijven gebruiken. Ze zei dat ze online was gegaan en zelfvoorzienende methoden voor het maken van brandstof had onderzocht en wist dat als ze E85 wilde gebruiken, ze $6.00-25.00 meer per maand zou moeten uitgeven.

Ik vroeg haar wat de codes op het dashboard waren voor het brandstoffilter en de transmissieolie. De motorolie had één code en de brandstofcode had drie initialen. Ze schreef het nummer op en noteerde “K” omdat ze wist dat het de contactsleutel was, niet de brandstofsleutel.

Ik zette de ellende van te weten hoeveel brandstof ik zou verbruiken en gefrustreerd dat de buitentemperatuurmeter niet terugrolde naar een redelijke waarde, en ik ging verder met het leven alsof er niets gebeurd was.

Pas twee weken later, toen ik op een zaterdagmorgen opnieuw motorolie in mijn auto aan het bijvullen was, merkte ik het weer en de nieuwe peilstok gaf een zeer lage waarde aan. Ik controleerde de combinaties van getallen en nog steeds stond er laag op. Ik vroeg haar wat dat betekende en zij legde uit dat haar “check engine” lampje brandde.

Kan ik zelf mijn band verwisselen?